torsdag den 17. juli 2014

Bryllupsfotograf

Allerede inden jeg startede i lære som fotograf tog jeg bryllupsfotografier.

Den lidt hektiske stemning om morgenen inden brylluppet for alvor går løs giver en fantastisk dynamik, man som bryllupsfotograf kan bruge i det færdige portræt af en unik bryllupsdag. 

Her arbejder jeg fotojournalistisk, uden fast lys, og går efter de sjove og skæve vinkler på forberedelserne.
Kirken, Rådhuset, Parken eller Baghaven, hvor vielsen udføres summer altid af positiv energi fra bryllupsgæsterne, og som fotograf får jeg en masse lejligheder til at formidle stemningen igennem fotografiet.

Brudeparret og jeg tager efterfølgende hen til de locations, der på forhånd er udvalgt for at få taget portrætter.



Eftermiddagen bruges til at fotografere brudebuketten, opdækning af bordene, tjenernes arbejde, gæsterne, kagen og alle de smukke ting omkring et bryllup, som det måske er svært at huske efterfølgende. 

Samt vigtigst af alt: Kongebilledet, hvor alle gæster er samlet omkring brudeparret.

Når alle går til bords, sørger jeg for at tage billeder bag kulisserne såvel som inde hvor middagen bliver serveret.-Og når mørket falder på og festen for alvor begynder monterer jeg flashen og fanger alle de sjove øjeblikke fra brudevals til sokkeklipning.

Som fotograf igennem mange år er det stadig lige fantastisk at være observant og tilstede i en af de største dage i brudeparrets liv!.

Hvad forlanger i af en bryllupsfotograf?

Giv klart udtryk for, hvad I forventer af jeres bryllupsfotograf.

Bryllupsfotografen er til for jeres skyld. En dygtig fotograf har helt styr på alt det tekniske med lys, vinkler, bevægelse osv. osv.

De færreste fotografer er dog tankelæsere, og hvis I ikke melder ud hvilken stil I gerne vil have billederne taget i, får i billederne taget som fotografen gerne vil tage dem.

En dygtig bryllupsfotograf kan imødekomme de fleste ønsker, blot de er udtrykt klart. Find evt. billeder på nettet eller i magasiner og tag dem med til første samtale hos jeres bryllupsfotograf.


Hvad koster en god bryllupsfotograf?

Hvorfor er en bryllupsfotograf så dyr?

Man kan sammenligne prissætningen på en bryllupsfotograf med et isbjerg: de timer I som brudepar ser fotografen arbejde intenst med at forevige jeres bryllupsdag svarer til toppen af isbjerget.

Nedenunder ligger mange timers arbejde med forberedelse, locationspotning, planlægning af dagen, kontakt til kirken/feststedet, møder med brudeparret, forberedelse af udstyr, transport osv osv.

Mere om fotograferne



Og når den store fest-dag er slut, så sætter jeg mig til computeren og begynder det virkeligt store arbejde med udvælgelse samt redigering af fotografierne, udfærdigelse af slideshows, evt. opsætning af bryllupsbøger, filhåndtering osv.

En god tommelfingerregel er at for hver time I ser en bryllupsfotograf arbejde bag kameraet har han eller hun 2-3 timers arbejde forud eller efterfølgende.
Dvs. en 12-timers bryllupsfotografering svarer til 35-45 timers arbejde i alt for fotografen.

Bryllupsfotos efterlyses

Efterlysning!! Hjælp et brudepar med at finde deres bryllupsbilleder!

Trine Tarding og hendes mand, Kenneth blev gift ved et romantisk bryllup 28. juni.

Hele brylluppet blev foreviget af en fotograf, men i dag sidder brudeparret tilbage uden et eneste billede.

Efter brylluppet blev bryllupsfotografens kamera pakket ned i en taske og sat ind i bagagerummet på en taxa, der skulle køre fra Sjællandsbroen til først Nørrebro og derefter Østerbro.



Men så skete det, der bare ikke må ske: Tasken med kameraet blev ved et uheld glemt i bagagerummet, da passagerne var sat af og siden har ingen set den.

Trine og Kenneth har ringet rundt til alle taxaselskaber, men ingen har kendskab til turen, der blev betalt kontant.

Der er heller ingen, der har afleveret tasken som hittegods.

Derfor valgte parret at efterlyse tasken på Facebook fredag og opslaget er allerede nu delt næsten 3700 gange.

Trine og Kenneth kom søndag hjem fra bryllupsrejsen, men da BT talte med dem, var kameraet endnu ikke dukket op.

De håber, at en venlig sjæl vil sende kameraets memorycard til dem, så de kan fastholde minderne fra brylluppet. Selve kameraudstyret samt øvrige effekter har ikke lige så stor betydning.


Kontakt bryllupsfotografen her

Gode råd ved valg af bryllupsfotograf

Nogle gode råd når du bestiller bryllupsfoto


Book i god tid og vær kritisk, lyder fotografernes egne råd om at vælge bryllupsfotograf.



Før I booker:


1) Book i god tid. På Sjælland, i København, Roskilde og på Fyn skal du booke 2-4 måneder i forvejen for at være sikker.


2) Hør venner, bekendte eller festarrangøren om de har gode erfaringer med en bestemt bryllupsfotograf.


3) Tjek fotografens billeder på nettet eller i butikken. Kan du lide dem og er der tilpas mange til at dokumentere erfaring?

4) Spørg om priser og indhold af produkter. Husk at spørge, hvor lang tids dækning prisen omfatter, og om hvem der skal tage billederne.


5) Sørg for at få en skriftlig bekræftelse med dato, tidspunkt, steder, varighed, pakkevalg, eventuel overtidsbetaling og tillægsaftaler. Samt afbestillingsbetingelser.

6) Tjek om negativerne er digitale eller analoge, og om de er inkluderet i prisen?

7) Medbringer fotografen back-up udstyr, hvis det skulle blive dårligt vejr?

8) Hvad er leveringstiden? Normalt bør I kunne have færdige billeder 2-4 uger efter brylluppet fra jeres bryllupsfotograf.

Før fotoet skal tages:

9) Skal bryllupsbilleder tages i studie eller ude i naturen. Hvilken stil I kan lide?

10) Læg en løs fotoplan med fotografen, så han eller hun er bekendt med stedet og tidspunkterne. Mange fotografer vil gerne mødes med jer på stedet inden for at planlægge.

11) Hav en veninde med til at hjælpe med make-up, kjole, blomster og andet.

12) En fotoassistent i form af en ekstra person til at assistere bryllupsfotografen er en god idé. Men hold herudover tilskuerne på et minimum.

Raketangreb afbryder bryllup


Bryllupsfest afbrudt af uhyggeligt raketangreb.

En bryllupsfest blev afbrudt af luftalarm tirsdag aften.

Brylluppet og angrebet skete i byen Holon i det centrale Israel, hvor landets anti-raketsystem trådte i kraft og skød raketterne, så de eksploderede i luften.

Raketterne blev affyret fra Gazastriben ind mod israelske mål, og angrebene er en del af den mest aggressive periode i næsten to år mellem Israels hær og Hamas. Adskillige mennesker har mistet livet, og parterne skiftes til at gengælde hinandens angreb.

Israel svarede hårdt igen onsdag, hvor mindst 14 mennesker er blevet dræbt, angiveligt i et forsøg på at standse Hamas' raketter ind mod Israels civilbefolkning.

Det er kvindens bryllup idag


Kvinden overtager magten på bryllupsbillederne

Brudepar leger med kønsrollerne i moderne bryllupsfotografi, mener en forsker i fotografi.

Mand står med arm beskyttende om kvinde. Sådan var det konventionelle bryllupsfoto for år tilbage, men nu er der andre boller på suppen.

»I dag ser du billeder, hvor kvinden er mere aktiv og manden er passiv. For eksempel står kvinden, mens manden sidder og kigger beundrende op. Det er en leg med det klassiske billede, hvor den stærke mand står og den svage kvinde sidder, eller hvor manden står med en beskyttende arm om livet på kvinden«.



Brudepar iscenesætter hele dagen
Billederne fra den store dag er en del af den store pakke, som et bryllup er blevet siden starten af halvfemserne.

Nogle vælger mere erotiske billeder, eller eksperimenterer med romantiske prins- og prinsesse billeder ude i naturen.

»Folk hæger om deres individualitet og vil gerne skabe deres særlige historie om den store dag. Det bruger de også billederne til«

Billeder viser magt og styrke
To mennesker sammen er et af historiens klassiske motiver og findes helt tilbage på antikke statuer. Derfor afkoder vi billeder med den slags motiver lynhurtigt.

»Er der en person, der står, og en anden, der sidder, viser den stående styrke og virker beskyttende. Det virker også magtfuldt, hvis du kigger ind i kameraet, mens den anden kigger væk«.

Men den klassiske, sårbare prinsesse findes dog stadig.

kilde : http://www.bryllupsfotografen.net

Bryllupsfoto og rettigheder

Bryllupsfotografen ejer dine bryllupsbilleder


Du må ikke lægge dine bryllupsfotos ud på nettet uden at have fotografens tilladelse. Reglerne om copyright kommer bag på mange, siger bryllupsekspert.

Når du bestiller fotograf til brylluppet, så køber du hans eller hendes tid.

Men du køber faktisk ikke rettighederne til de billeder, der bliver taget af dig og din elskede på den store dag.

I må faktisk ikke engang lægge billederne ud på en hjemmeside, som familie og venner kan besøge, uden at have klar tilladelse til det.




En ubehagelig overraskelse
Fotografen har nemlig copyright efter paragraf 70 i ophavsretsloven, og bestemmer derfor som udgangspunkt helt og holdent, hvordan billederne skal bruges.

Og det kommer bag på en hel del brudepar, fortæller Anette Balle. Hun er medindehaver at det populære bryllupssite Bryllup.dk, hvor kommende brude og gomme kan debattere alt til faget henhørende.

Lav en klar aftale
»Man tror jo, at når der er taget billeder af mig, så er det mig, der bestemmer. Sådan er det bare ikke. Brudeparret kan for eksempel ikke forvente, at de automatisk får udleveret negativerne«,

Derfor skal du huske at aftale med fotografen på forhånd, hvad du må bruge hans eller hendes fotografier til.

Scanning forbudt
Nogle fotografer udleverer som standard en cd rom med billederne, så parret selv kan fremkalde, lægge på nettet eller videresende, som de har lyst til.

Andre fotografer - typisk af den gamle skole - beholder negativerne, så I skal betale ekstra, hvis I vil have flere kopier. Scanner I alligevel billederne selv, kan fotografen kræve erstatning.